8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konseri

Bizim Üniversite Ekibi tarafından düzenlenen 08 Mart Dünya Kadınlar Günü programı 08 Mart 2016 tarihinde Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Vekili Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük,  Vali Yardımcıları, Rektör Yardımcıları, İl Müdürleri katıldı.

Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz konuşmasına Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesinden bahsederek kadının değerinin toplumumuzda her zaman yüksek olduğunu söyledi ve ataerkilliğin bizim tarihimizde yer almadığını belirtti. Toplumumuzda anneye, kadına özel bir değer verildiğini söyleyen Rektörümüz, bu değeri bir güne sığdırmanın doğru olmadığının altını çizdi. Üniversite olarak kadın çalışanlarımıza kurumumuzda çok değer verildiğini söyleyen Rektörümüz, kadın akademisyenlerimizin doçentlik sınavına çalışırken aynı zamanda çocuklarına bakmasını örnek verdi. Toplumu toplum yapanın kadın olduğunu ve güçlü kadınların güçlü toplumu inşa ettiğini söyleyen Rektörümüz konuşmasını tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sonlandırdı.

Rektörümüzün konuşmasının ardından “Bu Dünyanın Ev Sahibidir ‘Kadın” konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Törende yarışma üçüncüsü “Dünyanın Ev Sahibidir ‘Kadın” isimli eserin sahibi Üniversitemiz İpsala Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ayşegül Dümlü, yarışma ikincisi “Bugün” isimli eserin sahibi Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Figen Girgin ve yarışma birincisi “Kadın’ın Evrendeki Estetiği” isimli eserin sahibi  Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Öğrencisi Simpel Aptohla’ya ödülleri Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadınlar Günü Konseri gerçekleştirildi. Tören sonunda Rektörümüz ve Vali Vekilimiz sanatçılarımıza teşekkür etti.

Resim

Bu içerik 08.03.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1699 kez okundu.