TRAKYA ENSEMBLE, 2. BALKAN MÜZİK FESTİVALİ’NDE BALKANLARIN SESİNİ NOTAYA DÖKTÜ

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (TRAKSEV) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Balkan Müzik Festivali, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden oluşan Trakya Ensemble’nin “Balkan Sesleri” konseri ile sona erdi. Birbirinden değerli sanatçı ve müzisyenlerin dört gün boyunca sundukları müzik ziyafetinin son halkası olan Trakya Ensemble’nin “Balkan Sesleri” konseri ile İtalyan Kilisesi’nin duvarlarında Balkan ezgileri yankılandı.

Selanik, Filibe gibi birçok Balkan şehrine Trakya Üniversitesinin taşıyan; Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Doç. Musa Eren İşkodralı, Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Öner Dinç ve Batuhan Kaymaz’dan oluşan Trakya Ensemble; Mozart, Jean Sibelius gibi Batılı bestekârların yanı sıra Balkanlı bestekârlar Mihail Pekov ve Goran Bregovic’in de eserlerini seslendirdi.

Selanik Türküsü’nün büyük beğeni topladığı konserde Trakya Ensemble, Karabağ’da yürüttüğü haklı mücadelesinde kardeş ve dost ülke Azerbaycan’a destek vermek amacıyla “Nazende Sevgilim” ve Tofiq Quliyev’in “Akşam Mahnisi” eserlerini de müzikseverlerin beğenisine sundu. “Üsküdar’a Gider İken” ve “Nihavend Longa” adlı eserlerle konserini sonlandıran Trakya Ensemble üyelerine konser sonrası, festivale katılımlarından ötürü TRAKSEV kurucu başkanı ve klarnet virtüözü Serkan Çağrı tarafından plaket takdim edildi.

Tarihi İtalyan Kilisesi’nde Edirne Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Edirne Belediyesi ile Trakya Üniversitesi’nin paydaşlığında düzenlenen festival, Covid-19 ile mücadele kapsamında seyircisiz olarak organize edilirken festival süresince konserler, sosyal medya aracılığı ile müzikseverlerle buluşturuldu.

Fotoğraflar için kaynak: Gökhan Balcı (AA)

ResimResimResimResimResim
Bu içerik 15.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 810 kez okundu.