TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BALKAN SENFONİ ORKESTRASI, ZAFER COŞKUSUNU NOTALARLA YAŞATTI

Özel gün ve kutlamalarda verdiği konserlerle tüm Türkiye ve Balkanlarda hayranlık uyandıran Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümüne özel bir konser verdi. Pandemi nedeniyle açık havada seyircisiz olarak gerçekleştirilen konser, zaferin 98. yıl dönümünde Trakya Üniversitesinin sosyal medya hesaplarından yayımlandı. Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer şefliğindeki Balkan Senfoni Orkestrasının 5 marş ve eserden oluşan 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri, izleyicilerden de büyük beğeni topladı.
Bestesini Halit Recep Arman’ın, orkestra düzenlemesini ise Sela Can Dökmeci’nin yaptığı Trakya Marşı ile başlayan konserde ikinci olarak Osman Zeki Üngör’ün bestelediği ve düzenlemesini Ersin Antep’in yaptığı Şanson Türk-Aşkım seslendirildi. Üzeyir Hacıbeyov’un bestelediği, düzenlemesi Sela Can Dökmeci’ye ait Çırpınırdı Karadeniz parçası ve Mehmet Ali Bey tarafından bestelenen, düzenlemesi Aminbay Sapayev’e ait Plevne Marşı ile devam eden konser, Ahmet Cemalettin Cinkılıç’ın bestelediği Ersin Antep’in de düzenlediği Sakarya Marşı ile sona erdi.

Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer: “Dinleyicilerimiz müziği ve sanatı özledi.”
Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrasının özel gün ve haftalar nedeniyle birçok konser düzenlediğini ancak yaşanan pandemi süreci nedeniyle bir süredir müzikseverlerden uzak kaldıklarını ifade etti. Büyük Taarruz’un 98. yıl dönümü nedeniyle müzikseverlere 30 Ağustos coşkusunu yaşatmak istediklerini belirten Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Yaşadığımız süreç nedeniyle bir araya gelemediğimiz dinleyicilerimizle Üniversitemizin sosyal medya hesapları üzerinden bir araya geldik. Kısa süre içerisinde aldığımız etkileşim sayısı gösteriyor ki müzik sevgisi engel tanımıyor. Ayrıca dinleyicilerimizin müziği ve sanatı özlediklerini de görüyoruz. Bu mutlulukla çalışmalarımıza ve konserlerimize devam edeceğiz.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: “İlklere imza atan üniversitemiz yeni dönemde de çalışmalarını sürdürecek.”
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da bölgenin en büyük senfoni orkestrasının, verdiği konserlerle büyük bir hayran kitlesi oluşturduğunu ifade ederek, “Aziz ecdadımızın bu büyük zaferinin coşkusunu belki doya doya yaşayamadık ancak orkestramızın böylesine anlamlı bir günde icra ettiği eserler, burukluğumuzu bir nebze giderdi. Edirneliler, bayramlarımıza büyük değer verirler. Bu değeri, üniversitemizin sosyal medya hesaplarından yayımlanan konserimizin büyük ilgi görmesinden de anlıyoruz. İlklere imza atan üniversitemiz ve orkestramız, yeni dönemde de aynı heyecan ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürecek.” diye konuştu.
30 Ağustos 2020 Pazar günü saat 18.00’den itibaren sosyal medya aracılığıyla izleyicilerle buluşan 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri toplamda 20 binden fazla etkileşim aldı.ResimResimResimResimResimResimResimResimResim
Bu içerik 31.08.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 205 kez okundu.