TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BALKAN SENFONİ ORKESTRASI’NDAN “BİR ÖĞRENCİ DE SEN OKUT” KAMPANYASI YARARINA MUHTEŞEM KONSER

Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bilet satışlarından elde edilen gelirin“ Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyasına bağışlanan konseri Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Devlet Konservatuvarı Müdürü ve Balkan Senfoni Orkestrası Şefi Prof. Ahmet Hamdi Zafer yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası konserinde, bağışçılar ve katılımcılar müzik ve sanat dolu bir gece geçirdi. Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İdare Mahkemesi Başkanı Yaşar Erdem, Vergi Mahkemesi Başkanı Ebru Göç, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural ve Baro Başkanı Av. Alper Pınar’ın yanı sıra öğretim elemanları ve kampanya bağışçılarının katıldığı yılın son konserinde Balkan Senfoni Orkestrası harika bir performansa imza attı. Dünya sinema tarihine damga vuran film müziklerinin de yer aldığı geniş bir repertuvardan oluşan konserde, izleyiciler birçok sürpriz yaşadı. Film müziklerine sinevizyon gösterisi ve tiyatral oyunların eşlik ettiği konserin sonunda sahne alan ve dünya pop müziğinin efsane ismi Michael Jackson’a benzerliği ile dikkat çeken Barış Jackson, izleyicilerden büyük alkış topladı.
ÇOCUK KOROSU’NDAN BARIŞ MANÇO ŞARKILARI
Muhteşem gecede ilk önce Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çocuk Korosu sahne aldı ve Barış Manço’nun unutulmaz iki eseri “Arkadaşım Eşek” ve “Anlıyorsun değil mi?” şarkıları ile izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı. Ardından, Marmara Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bülent Halvaşi ve Trakya Üniversitesi Öğr. Gör. Hristo Hristov, Şostakoviç’in meşhur, “2 numaralı Valsi’ni” ve devamında ise Ayten Alpman’ın “Memleketim” şarkısını seslendirdi. Rus Besteci Çaykovski’nin “Fındıkkıran Balesi’nin “Çiçeklerin Valsi” eserinin seslendirdiği parçada, Irina Usta’nın öğrencileri orkestraya danslarıyla eşlik etti. Daha sonra Meksikalı Besteci Arturo Marquez’in meşhur eseri “Danzon” izleyicilerin beğenisine sunuldu.
DÜNYA DİZİ VE SİNEMA KLASİKLERİNİN MÜZİKLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Öğr. Gör. Oktay Bagirov’un “Nazende Sevgilim” şarkısının yanı sıra Dr. Öğr. Üyesi Bülent Halvaşi solistliğinde Halid Recep Arman’a ait “Esmer Güzeli” ve Frank Sinatra ile klasikleşen “My Way” isimli eserler, dinleyicilerden büyük alkış alırken devamında dünya sinema ve dizi klasiklerinden “Alâeddin”, “Görevimiz Tehlike”, “Blues Brothers”, “Game Of Thrones”, “Karayip Korsanları” ve “007 James Bond” filmlerinin müzikleri, Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer yönetiminde icra edildi.
BARIŞ JACKSON’DAN MİCHAEL JACKSON DANSI
Gecenin sürprizi ise Edirneli dans ve performans sanatçısı Barış Jackson oldu. Birçok yarışma programında Edirne’yi başarıyla temsil eden ve pop müziğin efsane ismi Michael Jackson’a benzerliği ile dikkat çeken Barış Jackson, orkestra tarafından seslendirilen Michael Jackson parçalarıyla unutulmaz bir dans gösterisine imza attı.
Yaklaşık iki sat süren konser sonunda Başsavcı Fatih Karabacak, Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer’e; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu adına Dr. Nilgün Tabakoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bülent Halvaşi’ye; Büyükelçi Volkan Türk Vural ise Dr. Öğr. Üyesi Duygu Öztürk’e çiçek takdim etti.
Haber: Orkun Akman
Editör: Sertan Atasoy
Fotoğraf: Umut Kozakoğlu


Ek Resimler
Bu içerik 06.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 311 kez okundu.